EENVOUDIG ZOEKEN

trefwoord(en):


UITGEBREID ZOEKEN

foto's films artikelen
biografieën
vrije tekst
wedstrijd
soort
bond
plaats
jaartal
 
zoeken naar onbekende foto's »


NIEUWSTE ARTIKEL

Sjouke IJpma, tachtich jier lyn kening op de Freulepartij
Lees meer »
Bekijk hier alle artikelen

Omschrijving:Gerben Renzes Koning werd op 2 oktober 1853 te St.-Jacobiparochie geboren en hij overleed in dezelfde plaats op 2 februari 1945. De inhoud van bovenstaand artikel (vertaald in het Nederlands) is te lezen bij commentaar.
Bond:KNKB
Herkomst:Kaatsmuseum
Materiaalsoort:Foto
Inventarisnummer:KM-KP09-0018A
Commentaar:Van Gerben Renzes Koning valt niet veel te vertellen. Zijn voornaamste wapenfeit was het winnen van de tweede prijs op de PC in 1886 te Franeker met Daam Sjoerds Bakker (Beetgum) en Hessel Douwes Bierma (St.-Jacobiparochie). Een uitschieter, want vaker komt zijn naam nauwelijks bij de kaatsuitslagen voor. Wel komt zijn naam voor bij de volgende kaatswedstrijden: 1884 Ried: 1ste prijs (d.e.l.); 1884 Minnertsga: 1ste prijs (d.e.l.); 1885 Tzummarum: 1ste prijs (d.e.l.). Er mag echter worden aangenomen dat dit niet alles is. Doordat aan het publiceren van kaatsuitslagen destijds nog al het een en andere haperde, ontbreken waarschijnlijk diverse prijzen. Koning is ruim een-en-negentig jaar oud geworden. Op 15 mei 1941 stond in de Leeuwarder Courant een interview met Gerben Renzes Koning, gemaakt door Jan D. van der Mei, maar wat kaatsuitslagen betreft zette dat interview ook geen zoden aan de dijk.

Reactieformulier
Heeft u aanvullende informatie over deze foto, dan kunt u het onderstaande formulier invullen. Uw commentaar wordt na goedkeuring van de webmaster op de website geplaatst en kan dan ook door andere bezoekers worden gelezen.
Klik hier voor informatie over auteursrechten

Naam:*
 
naam verbergen op website
Woonplaats:
 
plaats verbergen op website
E-mailadres:

 

* verplichte velden